Allsångskväll

Storebroparken 19 Juli 2008 

Ett jättestort tack till alla underbara människor som på ett eller annat sätt har bidragit till att anordna denna otroliga dundersuccé. Ni är helt fantastiska. Längre ner på sidan ska vi försöka beskriva hur hela projektet med vår tredje allsångskväll i Storebroparken gick till från idé till veklighet.

Bilder från kvällen >>>   fler bilder i början av september
film kommer i slutet av september men redan nu finns ett smakprov bland filmklippen

 

Amy 

Diamond

   

Hasse Andersson          Hilda Stenmalm             Lalla Hansson

Samt Mathias Holmgren, Mathilda Lindström, Örten & Patrik från Lifvens

Programledare:

Johan Ståhl & Mattias Karlsson

Husbandet det svängde om:

Jonathan Lundberg trummor
Dennis Malmgren bas
Krister Palmqvist gitarr
Martin Berggren piano
Mattias Karlsson akustisk gitarr

Ljudtekniker: Magnus Wainebro Audiosystem Kalmar

Hej på er alla glada människor. Nu ska jag Johan Ståhl försöka att berätta för er hur vår tredje
allsångskväll i storebroparken gick till från planeringsbordet till själva framträdandet. Förra året kom det hela 2 000 personer och avnjöt et härligt allsångsprogram med bl.a. Sanna Nielsen , Jimmy Jansson, Mats Paulson m.fl. Så som vanligt hade vi alla som målsättning att ”höja ribban” ytterligare. Jag skulle ljuga om jag skrev att arbetet med årets allsångskväll gått helt friktionsfritt. En hel del problem har det varit (går inte in djupare på de). Därför känns det extra bra att årets allsångskväll helt klart blev den bästa i alla avseenden. Så nu är alla problem som varit helt utraderade och vi alla ser fram emot nästa års allsångskväll eller kvällar?

Redan i oktober månad hade vi vårt första möte. Då hade jag lagt fram tre förslag på artister till kvällen, av dom var en Amy Diamond. De övriga två sprack på priset.  Övrigt på mötet bestämdes att vi skulle ha tre stora namn som gästartister som lockar publik i många målgrupper, och sedan fylla på med härliga goa lokala artister. Sedan bestämde vi budgeten, den skulle ligga på ungefär samma summa som förra året det vill säga riktigt högt.

I februari hade vi vårt andra stora möte. Och då bestämdes att Amy Diamond, Hasse Andersson, Lalla Hansson m.fl. skulle gästa kvällen, samt att vi skulle ha lite dyrare biljetter i år en förra året. I april hade vi ännu ett möte och då lades marknadsföringsplanerna upp. På förslag lades fram att vi i år skulle satsa på Tv reklam i tv 4 sydost. Ett som det skulle visa sig mycket lyckat förslag. I juni och juli genomfördes ett flertal möte mest för att kolla upp så att allt var okej rent organisatoriskt. Jag vill verkligen poängtera att allsång i storebro är ett oerhört vällplanerat fenomen in i minsta detalj, inget lämnas åt slumpen. Därför är det alltid så oerhört roligt att arbeta med storebro gänget. Min och Mattias roll i detta stora kugghjul är att planera hur programmet för kvällen skall se ut. Samt genomföra det hela på scenen. Från förra året fick vi lite kritik att programmet blev aningen segt och på sina ställen lite långrandigt. Därför var vi extra noga med att inte begå samma misstag även i år. Ca 2 veckor innan showen var manuset för kvällen klar, och ungefär samma period började vi att repa manuset. Vi använder inga lappar att läsa ur. Utan allt skall ”sitta” i huvudet.

 

Hur var allsångskvällen den 21/7 sammanfattningsvis?

Då var det äntligen dags för den stora kvällen. Och alla hade ställt sig frågan om vi kunde toppa förra årets succé kväll. Svaret är ja! I år hade ca 800 förköpsbiljetter sålts, vilket är så bra. Förberedelserna inför denna kväll hade verkligen varit minutiösa både från storebro och min och Mattias sida. Storebroarna hade t.ex.  byggt ut scenen till en såkallad catwalk, vilket var väldigt lyckat. Vi visste som sagt att det skulle garanterat komma ca 800 till parken oavsett hur vädret såg ut och det var verkligen tryggt att veta. För vädrets makter var verkligen med oss denna dag åtminstone inte under morgonen och eftermiddagen. Det var nämligen regn och inte nog med de. Ett rejält åskväder drog också fram. Och jag skall erkänna att många negativa tankar gick genom mitt huvud: fiasko, skandal, kalla de va ni vill. Och många med mig på plats hade säkert också en och annan negativ tanke i huvudet.

Men vilken tur vi sedan hade. Precis lagom till kl 17.00 sprack molnen upp och det blev sol och uppehåll. Jag säger bara tack vädergudarna!  Redan kl 17.45 tittade jag ut i publiken och såg med blotta ögat att det var mer folk här i år en förra året. Och när jag 18.00 sprang ut till publikhavet kände jag mig mycket tillfreds med allt och kände att detta kan ju inte bli nått annat en succé. Jag skall erkänna att jag varit rejält nervös inför denna kväll. Men precis när jag sprang ut på scenen försvann min nervositet och det hela övergick till positiv energi. Inte minst tack varje vår underbara publik som är den bästa som finns! Att gå in på precis allt som hände under kvällen är egentligen ganska onödigt då i princip allt var väldigt väldigt bra. Visst finns det alltid saker man kan göra bättre. Men detta program hade verkligen allt: kalas bra artister, och ett mycket rappt tempo utan att tappa kvalitén, och fint väder inte minst. Och när sista allsången sträck ut din hand skulle börja spelas stod ca 2 500 personer upp med utsträckta händer. Det är utan tvekan den underbaraste känslan jag någonsin upplevt som allsångsledare. Jag blev riktigt rörd och det kom en tår. För att alla människor såg verkligen ut att trivas och njuta.

Varför är då allsång i storebro så oerhört populärt?

Jag tror det är fyra komponenter.

1.      Bra artister som lockar publik i alla olika generationer

 

2.      Läget som parken har. Platsen är ju verkligen världens vackraste

 

3.      Publiken får mycket för pengarna

 

4.      Sedan tror jag också att publiken inte tycker helt illa om mig och Mattias som två unga pigga allsångsledare som bjuder på en show med som är fartfylld och som har mycket humor.

 

Som avslutning vill jag bara rikta ett stort tack till vår grymma kör och orkester utan er hade denna kväll inte blivit va den faktiskt blev. Men ni i publiken är alltid viktigast utan er skulle det inte bli en succé varje år. Vi ses nästa år. Till dess sjung mycket, skratta mycket, lägg en och annan fis.

 

[AFG_gallery id='7']
WordPress Image Lightbox